The first professional biography of Ivan Grozev – one of the Bulgarian nominees for the Nobel prize in literature (Philology, 2019)
Азманова-Рударска, Ел. Иван Грозев в българската литература. Социологически, политически, исторически и религиозно-мистични контексти, полемики и диалози. София: РИВА, 2018