First national scientific conference with international participation Women’s image in literature 2024 (Philology, 2024)
На 19 и 20 юни 2024 г. в Института за литература при Българската академия на науките се проведе Първата национална научна конференция с международно участие за студенти, млади учени, докторанти и постдокторанти на тема: „Образът на жената в литературата“. Тя се осъществи в рамките на изследователски проект „Образът на жената в литературата“, финансиран от фонд „Научни изследвания“ – Софийски университет No 80-10-184/22.4.2024 г.