Bulgaria-Azerbaijan philological cooperation: challenges and possibilities (Philology, 2024)
Десетилетия наред Софийският университет „Св. Климент Охридски“ поддържа и развива отношения с образователни институции, с отделни учени и представители на академичната общност в Азербайджан. Ярък пример за това е привличането на азербайджански тюрколози в средата на миналия век, в годините, в които се изгражда специалност „Тюркология“. Тази традиция продължава и днес, в рамките на разнообразни и актуални формати.