(untitled) (Philology, 2023)
Катедрата по португалистика и лузофонски изследвания във Факултета по класически и нови филологии на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ беше домакин на Първия конгрес по португалски език и лузофонски култури за Централна и Източна Европа, който се проведе в средата на месец ноември 2022 г.