(untitled) (Philology, 2023)
В периода 14–21 ноември 2023 г. в галерия „Алма Матер“ в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе изложбата „Преводачът Димитър Стоевски (1902–1981)“, посветена на изтъкнатия преводач от немски език Димчо Чолаков (с псевдоним Димитър Стоевски), който в резултат на своя шестдесетгодишен преводачески труд е завещал на българската читателска аудитория огромна по обем преводна продукция. В нея влизат произведения както на утвърдени немскоезични класици като Валтер фон дер Вогелвайде, Г. Е. Лесинг, Й. В. фон Гьоте, Фридрих Шилер, Хайнрих Хайне, Теодор Фонтане, Стефан Цвайг, Франц Кафка, Бертолт Брехт и др., така и на съвременни на преводача автори от ГДР като Франц Фюман, Юри Брезан и др.