Генеративно представяне на строежа на съществителните имена в съвременния български книжовен език (Филология, 2026)
Целта на статията, която е базирана на синтактичната структура на изречението, е да провери дали е възможно да се образува графът от структурата на думата – съществителните имена. Структурата на морфологичния граф включва флексии, суфикси, корени, префикси.
Keywords: синтактичен граф; морфологичен граф; флексии; суфикси; корени; префикси