Возможности совершенствования риторической культуры преподавателя вуза в условиях повышения квалификации (Филология, 2026)
Съвременният етап в развитието на образованието поставя високи изисквания към реториката на университетския преподавател. Говорът на преподавателя трябва да бъде модел за грамотност и образец за висока речева култура. Подобряването на квалификацията на всеки преподавател е възможно в рамките на специализирани курсове.
Keywords: реторика; говорни грешки; професионално развитие; академическо красноречие