За етимологичната дублетност в английския език (Филология, 2026)
Настоящата статия разглежда въпроса за етимологичната дублетност в английския език. Приведен е критерий за съществуването на дублетност и спрямо него са обособени четири групи дублети. По-подробно е разгледана една дублетна двойка. Направено е сравнение между честотата на използването на дублетната поредица legal – loyal – leal с помощта на графика, генерирана от машинната търсачка Google Books Ngram Viewer.
Keywords: етимологични дублети; английски език