Първа творческа биография на Иван Грозев – една от българските кандидатури за Нобелова награда за литература (Филология, 2019)
Азманова-Рударска, Ел. Иван Грозев в българската литература. Социологически, политически, исторически и религиозно-мистични контексти, полемики и диалози. София: РИВА, 2018