Китайски загадки в българския език (Филология, 2019)
Статията е посветена на лингвистичната етноимагология, пречупена през призмата на отразяването на китайската цивилизация в българския език. Целта на изследването е да се проследят начините за формиране на актуални лингвоепистемни проекции, свързани с китайската култура. То може да послужи за разкриване на динамиката в създаването на стереотипи и представи за далечни народи и култури и да бъде основа за проследяване на водещите тенденции в изграждането на българската представа за една велика страна.
Keywords: езикова картина на света; лингвистичната етноимагология; български език; китайски