В Европейския ден на езиците специалност „Японистика“ отбеляза своята 30-годишнина (Филология, 2026)
На 27 септември 2020 г. в двора на Центъра за източни езици и култури на Софийския университет се проведоха Дни на отворените врати: 30 години „Японистика“. Сред официалните гости на събитието бяха представители на посолството на Япония в България и проф. Мадлен Данова, декан на Факултета по класически и нови филологии, които поздравиха преподавателите, студентите и гостите.