Педагогическата теория на скелето и нейното приложение в преподаването на китайски като чужд език (Филология, 2023)
Статията разглежда възможностите за прилагане на теорията на скелето в изграждането на писмени компетентности при обучението по китайски език, в съответствие с нуждите от развитие на оптимална среда за чуждоезиково обучение. В разработката се представят произходът, дефиницията, обхватът, класификацията и други основни характеристики на теорията на скелето, след което се обсъжда приложението на дадената теория в реални сценарии на чуждоезиковото обучение, представят се възможностите за прилагане на съответните методи при изучаването на писмения китайски език според изискванията за мултимедийна учебна среда в ерата на интернет и накрая се обсъждат изследователски методи за дизайн на съответни учебни материали в подкрепа на преподаването на китайски като чужд език.
Keywords: теория на скелето; писмен китайски език; чуждоезиково обучение