(untitled) (Филология, 2026)
Катерина Иванова Венедикова е виден османист, чиито изследователски интереси са насочени главно към анализи на османски епиграфски паметници, османските извори за българската история, изследвания върху историята на Мала Азия историческата граматика на турския език и др.