(untitled) (Филология, 2026)
И тази година колегите от специалност Тюркология към катедра „Тюркология и алтаистика“ (Център за източни езици и култури) не изневериха на своята традиция – да отбележат чрез научна конференция 65-годишнината от нейното основаване. Това е първата у нас филологическа специалност, която се базира на източен език и чието начало е поставено през далечната 1952 г.