(untitled) (Филология, 2026)
С понятието Колумбова обмяна се обозначава миграцията на различни видове растения, животни, хора и идеи между Стария и Новия свят. В статията се коментира влиянието на това явление върху европейското и в частност българското земеделие и кухня. Проследено е разпространението на редица културни растения и техните наименования.