(untitled) (Филология, 2026)
Настоящата статия е посветена на диахронния анализ на португалските глаголни парадигми за изразяване на бъдеще време: farei, faço, vou fazer и irei fazer. Основна цел на изследването е да разгледа в съпоставителен план честотата на употреба и модално-темпоралните функции на посочените парадигми от гледна точка на еволюцията на португалския език. Разработката се основава на езиковия корпус www.corpusdoportugues.org.