(untitled) (Филология, 2026)
В статията е направено изследване на актуалната лингводидактическа проблематика, касаеща чуждоезиковото обучение в Република Ливан. Направена е кратка ретроспекция на езиковото обучение в страната през вековете. Основният акцент е поставен върху изготвянето на систематизиран анализ на чуждоезиковото обучение през последните петдесет години, което за Ливан се характеризира със своята билингвалност, която постепенно преминава в трилингвално обучение. В контекста на изследването е разгледано постепенното излизане на преден план на английския език като основен избор на първи чужд език на ниво средно училище и университет.