(untitled) (Филология, 2026)
Студията се фокусира върху визуалните аспекти в поетиката на американския поет и художник Е. Е. Къмингс. Акцентира се върху осъзнаването на творческата му личност в нейната неделима художествена цялост. Засягат се водещите естетически принципи на творчеството му и изграденият „жестомимичен“ инструментариум от вербално-визуални техники. Разглеждат се примери от визуалната поезия на автора, за да се осветли начинът, по който този инструментариум определя темпото на прочита на стиховете му и влияе на рецепцията им.