(untitled) (Филология, 2026)
В статията се разглеждат примери от персийската класическа литература и от персийския фолклор, в които се употребяват топонимът „Болгар“ и етнонимът „болгар“ и „болгари“. Примери, които дават основание да се търси миналото на старите българи в посока древната планина Имеон (Памир).