(untitled) (Филология, 2019)
Въпросът за сигурността играе основна роля в предизборните кампании на крайнодесните популисти от „Алтернатива за Германия“ (АзГ). Това се вижда от настоящата статия, която се занимава с предизборните им плакати от 2016 до 2018 г. В основата си статията започва със статистически анализ на съдържанието на плакатите. Анализът ясно показва, че лексиката, свързана със сигурността, се появява доста често в изследвания корпус. Използвани са примери, чрез които се илюстрира използването на темата за сигурността по най-различни начини на съответните плакати. Това също показва, че АзГ предпочита да свързва престъпността с имиграцията. Имиграцията представлява заплаха за сигурността, като по този начин се очертава гледната точка на АзГ, че превенцията или намаляването на имиграцията е необходима мярка в борбата с престъпността.