(untitled) (Филология, 2021)
Статията разглежда накратко философията зад различни инструменти за измерване на интеркултурната компетентност и предлага авторски инвентар за измерване на интеркултурната компетентност на ученици от паралелки с интензивно изучаване на английски език. Той е основан на модела на Байрам за интеркултурна компетентност и е апробиран в изследване, направено от авторката.