(untitled) (Филология, 2022)
Настоящата статия представлява опит да се хвърли светлина върху причините за широкото разпространение на английския език по света, превръщайки го в глобален език и глобален английски език. Посочени са критериите, според които един език може да се счита за глобален. Този статут оказва въздействие както върху населението на англоезичните страни, така и върху хората, които го изучават като чужд език.