(untitled) (Филология, 2024)
Модерните технологии са много важни за съвременното общество, те играят ключова роля в развитието на всички области на науката. Актуалността на използването на ИКТ в часовете по литература се състои в това, че развиващите се всеки ден информационни технологии допринасят за ефективната организация на учебния процес, разширяват достъпа до информация (електронни книги, онлайн библиотеки, литературни бази данни и други интернет ресурси) и позволяват използването на интерактивни методи на преподаване, като онлайн дискусии, викторини, колективно създаване на цифрови проекти и много други, което насърчава активната учебна дейност на учениците.