(untitled) (Филология, 2024)
Статията е посветена на хумористичните текстове в неофициалния интернет като резултат от лингвокреативното мислене на „мрежовия човек“. Разглеждат се образци на езикова игра в дигиталните хибридни развлекателни жанрове (постери, мемета, демотиватори и др.). Описват се авторските похвати, активно използвани в рамките на виртуалното словотворчество, и се анализират някои от езиковите и надезиковите особености, оказващи сериозно влияние върху качествата на комичното изказване, което се разглежда включително и от гледна точка на различни теории на хумора.