(untitled) (Филология, 2026)
С нарастващия ентусиазъм за ученето на китайски език в арабскоговорящите страни, изследванията за обучителните методи на учещите китайски език арабскоговорящи заслужават по-голямо внимание. Това проучване изследва ролята и моделите на фонологичната информираност и познанието по Пинин през четенето на китайски символи от арабскоговорящите на начално и средно ниво. Резултатите показват, че познанията по Пинин значително предсказват както правилността на четене, така и отличното владеене на езика, макар и този ефект върху четенето да намалява на средно ниво. Слуховото фонологично познание не предсказва директно разчитането на китайските символи, но оказва индиректно влияние чрез медиацията на познанието по Пинин. Нещо повече, правилността на четене служи като значително средство за развитието на отличното владеене на четенето. Базирано на тези данни, изследването предоставя педагогически предложения за преподаването на китайски символи на учещите арабски език.