(untitled) (Филология, 2026)
Статията разглежда миграционната проблематика като първостепенен тематичен акцент в наративите от сборника Среднощно слънце, следвано от Разкази за младежта (O Sol da Meia-Noite, seguido de Contos para a Juventude) на португалския писател Мануел да Силва Рамош. Анализът откроява в текстовете системното усилие за дискурсивно възпроизвеждане на хибридни идентичности, които функционират в едно плуралистично културно пространство, от перспективата на миграцията.