Rhetoric and Media Representations of the Conflict at the Ivan Vazov National Theatre - Todorova-Damova, Ana (Media and Language, 2025)
Настоящият материал разглежда медийните публикации, посветени на кризата в Народния театър „Иван Вазов“, възникнала вследствие на конфликта между Александър Морфов и Велислава Кръстева. Обект на анализ са жанровите, стилистичните и лексикалните особености на корпус от текстове, публикувани във Frognews.bg и Impressio.dir.bg. Специално внимание се отделя на начина, по който двете медии отразяват конфликта, на реторическите стратегии на основните говорители по темата, както и на трансформацията на наратива в хода на кризата чрез участието на преките и косвени участници в нея.