„Митове“ на Стивън Фрай – съвременна адаптация на старогръцките митове и легенди - Статулова, Даниела (Медии и език, 2025)
Текстът разглежда книгата на Стивън Фрай „Митове“ като модерна и изпълнена с хумор адаптация на старогръцката митология. Фокус на изследването са приложените езикови политики и практики, както и баланса на езиковите формации. От съществено значение е ярката и самобитна творческа личност на автора с особен поглед върху съвременния свят и приетите стереотипи.