Бранд лингвистиката като холистична перспектива при изучаването на бранд комуникацията - Ефтимова, Андреана (Медии и език, 2023)
Текстът обсъжда необходимостта от въвеждането на „нова“ научна дисциплина – бранд лингвистика, която интегрира теоретични рамки и изследователски методи на свързани с езика дисциплини като психолингвистиката, социолингвистиката и семиотиката, за да очертае нова интердисциплинарна перспектива към управлението на марката. Въз основа ва модела на Б. Шмит се поставят важни проблеми в процеса на брандирането, за да се докаже, че бранд лингвистиката предлага холистичен подход за проучването им.