Ботофашизъм vs обикновен фашизъм – как Мартин Карбовски онемя във Фейсбук - Симеонова, Лора (Медии и език, 2019)
Битката с езика на омразата става все по-ожесточена в поляризираното виртуално общество. В опитите си да я преборят, социалните мрежи често влизат в ролята на „цензори по неволя“. Виновници за това са и правителствата, които в опитите си да ги регулират, ги правят уязвими спрямо манипулациите на политически кукловоди и социални инженери. Дали оръжията срещу езика на омразата не са по-опасни от нея? „Заглушаването“ на един от най-влиятелните медийни гласове в българския „Facebook“ Мартин Карбовски дава отговор на този неудобен въпрос.
Keywords: цензура; език на омразата; медийна свобода; манипулация; социални мрежи