Отразяване на културни теми и обекти в традиционните електронни (радио и телевизия) и нови медии - Тодорова, Ирина (Медии и език, 2020)
Фокусът на изследването е насочен към медийното отразяване на културата в традиционните електронни (радио и телевизия) и новите медии. Анализира се доколко едните са продължение на другите в съвременната дигитална среда; какво е отношението на реципиентите към произвежданото високо ниво на културно съдържание от утвърдените обществени медии, както и доколко представеното съдържание, свързано с култура в частните eлектронни медии, се разпознава като такова от респондентите. Изследва се кои са съвременните и предпочитани източници за културно осведомяване на респондентите.
Keywords: анкета; онлайн; офлайн среда; традиционни; нови медии