Прилагане на международното право при субектите на международните отношения - Филатова, Росица (Медии и език, 2024)
Ключова тема в осъществяването на международните отношения е прилагането на международното право. От съществено значение са правата или функциите на субектите на международното право, както и зависимостта помежду им. Отношенията между субектите на международните отношения зависят от международното право в голяма степен. Основните функции, права и задължения на субектите в международните отношения трябва да бъдат осъществявани съгласно разпоредбите на международното право.
Keywords: държави; международни организации; международното право; субектите; международните отношения