Кризата на общността - Вичева, Виолета (Списание „Германистика и скандинавистика“ / Journal for German and Scandinavian Studies, 2021)
Понятието общност е разгледано в социологически, философски и културологичен контекст, като е проследена трансформацията, която претърпява представата за общност в развитието от традиционно към посттрадиционно общество. На тази теоретична база стъпва анализът на седем произведения от най-новата немскоезична литература, който проследява репрезентацията на общността в тях, като изводите от него биват отново съотнесени към теорията с цел да допринесат към знанието за общността.
Keywords: общност; постмодерност; немскоезична литература; индивидуализация; модерност