De demonstrativa pronomina denna och den här och deras regionala varianter: en något kortare fallstudie - Radoev, Konstantin (Списание „Германистика и скандинавистика“ / Journal for German and Scandinavian Studies, 2021)
В статията се разглеждат шведските показателни местоимения denna и den har; съпоставя се описанието им в шведски граматики с употребата им във вестници и устна реч на млади и възрастни носители на шведския език. Коментират се нормата и отклоненията от нея и се обсъждат влиянията на нормата над регионалните варианти на книжовния език.
Keywords: показателни местоимения; регионална вариация; узус; норма