Мястото на Немската граматика на проф. Константин Гълъбов в университетската литература - Бурова, Лилия (Списание „Германистика и скандинавистика“ / Journal for German and Scandinavian Studies, 2023)
В статията се разглежда първата академична немска граматика (1950) в България, написана от основателя на катедрата по германска филология в Софийския университет проф. Константин Гълъбов. Дават се сведения както за условията, при които граматиката е възникнала, така и за някои основни немски граматики, издадени в България в периода между 1868 и 1944 г.