Проф. Майа Разбойникова-Фратева като преводач и посредник в диалога между културите - Килева-Стаменова Ренeта (Списание „Германистика и скандинавистика“ / Journal for German and Scandinavian Studies, 2023)
В статията се отбелязват заслугите на проф. Майа Разбойникова-Фратева в областта на превода.