Ерес 101 книга За ересите на св. Йоан Дамаскин и кораничните аргументи срещу икопочитанието (Forum Theologicum Sardicense, 2025)
Авторът анализира кораническите доктринални аргументи, представени в мюсюлмански трудове относно почитането на иконите в християнската църква, и изследва тяхното евентуално влияние върху творбите на св. Йоан Дамаскин.
Keywords: История на религиите; Християнство и ислям; Религиознание