(untitled) (Forum Theologicum Sardicense, 2025)
Променящите се условия в съвременното общество водят до значителни изменения в ролята на учителите в процеса на преподаване и възпитание на учениците. Тази статия очертава основните морални аспекти на този въпрос и подчертава необходимостта от нова методика на преподаване, която укрепва връзката между „вяра“ и „живот“. Освен това се разглеждат най-важните цели и задачи на преподаването на Свещеното Писание в курсовете по български език и литература на средното училище, както и необходимостта от методическо планиране на отделните уроци.