Пространството в литературата. Ролята на местата в конструирането на смисъла (Colloquia Comparativa Litterarum, 2025)
Маргарита Серафимова. Пространството в литературата. Ролята на местата в конструирането на смисъла. Велико Търново, Фабер, 2018.