Бог с машина. Изваждане на човека (от романтизма до трансхуманизма) (Colloquia Comparativa Litterarum, 2025)
Миглена Николчина. Бог с машина. Изваждане на човека (от романтизма до трансхуманизма). София, „Версус“, 2022.