Академичната рецепция на концепцията на Емил Щайгер в България (Colloquia Comparativa Litterarum, 2025)
Целта ми е да представя рецепцията на няколко съчинения на швейцарския германист Емил Щайгер в българската академична среда. Също така – да поставя един по-общ въпрос – дали подходите към тези съчинения предполагат достоверност? Публикациите, които обсъждам, са на Росица Димчева, Никола Георгиев, Атанас Натев.
Keywords: Емил Щайгер; рецепция в България; достоверност; Р. Димчева; Н. Георгиев; Ат. Натев