(untitled) (Colloquia Comparativa Litterarum, 2025)
Студията „Теорията на Сартр за времето в Битие и нищо в англо-американската академична литература“ представя подробно идеите на Сартр за темпоралността в неговия magnum opus Битие и нищо (L’Être et le néant, 1943). Темата на изследването е продиктувана от факта, че тези идеи не са били детайлно обсъждани в оригиналната философска литература сред англо-американската академична общност (студията не се занимава с френски публикации, преведени на английски език). Изследването се състои от три части. Първият дял е уводен и очертава начина, по който теорията на Сартр за времето е била или, по-точно, не е била анализирана пълно в специализираната и по-популярната философска литература на английски език. Този обзор представя около 60 заглавия върху Сартр, екзистенциализма и феноменологията. Втората част представя теорията на Сартр за времето в Битие и нищо. Последният дял се занимава с идеи на Сартр за времето, отразени в неговата литературна критика и по-точно в статията му „За Врява и безумство: времето в творчеството на Фокнър“.