(untitled) (Colloquia Comparativa Litterarum, 2025)
Текстът представя лични опит на автора като преподавател в системата на общото образование в Нов български университет. Той се спира на проблемите пред преподаването на литература пред студенти-нефилолози. Един от изводите на текста е, че преодоляването на тези проблеми е невъзможно без участието на сравнителното литературознание.