(untitled) (Colloquia Comparativa Litterarum, 2025)
Статията разглежда творчеството и биографиите на Ромос Филирас и Наполеон Лапатиотис, представители на поколението поети от първите десетилеия на ХХ в., считани за предшественици на гръцкия поетичен космополитизъм от 20-те години на ХХ в. Наред с това са анализирани ‘хипостазите’ на мотива за маската в творчеството им. Съпоставят се мнения на литературни критици от различни университетски школи по отношение на разглежданите автори.