(untitled) (Научни известия „Наследство БГ“, 2025)
Направен е анализ на уелнес иновациите и добрите масажни практики, представени в дигиталните приложения на 107 SPA и 30 Wellness обекта, вписани в Националния туристически регистър. Анализът показва тенденция за развитие и прилагане както на индивидуални, така и на комбинирани масажи, ритуали за две и четири ръце, концепции с български натурални продукти. Добрата професионална квалификация и продължаващото обучение на персонала, зает в СПА и уелнес индустрията, са условие за утвърждаване на страната ни като предпочитана дестинация за уелнес туризъм.